Italie in Duurzaam jasje

Italie in Duurzaam jasje

Geschenk verpakking met i-did label (ook personaliseerbaar) voor 1 fles wijn met handvat, gemaakt van gerecycled vilt. Alle producten van i-did worden zorgvuldig met de hand gemaakt in een b werkplaats waar mensen die al lang in de bijstand zitten, weer aan een betaalde baan worden geholpen. Het vilt waarmee ze werken is gemaakt van oude (werk) kleding. Samen met de wijn is het prachtig mooi duurzaam geschenk!

Inhoud

Auramadre Primitivo Italie
I-Did label geschenkverpakking (meerdere kleuren


Wijnbeschrijving

Puglia Auramadre Primitivo *Bio

Druivenras: Primitivo. Halverwege september worden de druiven handmatig geplukt. Hierna ondergaat het materiaal een lange inweking. Vervolgens vindt het gistingsproces in rvs plaats. De temperatuur wordt hier goed onder controle gehouden om het fijne fruit niet te verliezen.
Proef & ruik rijk en intens, weelderig met body. Donker en rijp fruit, vanille, pure chocolade, drop.
Lekker bij spareribs, biefstuk met pittige mosterd, pasta met veel groenten en rode pepertjes, Mexicaanse gerechten met bonen, milde blauwe kaas.
Cantina Tollo werd in 1960 opgericht door een kleine groep mensen die de waarde en oude tradities met enthousiasme wilden bewaren en de kwaliteit van de wijnbouw verbeteren. Alle keuzes, initiatieven en innovaties zijn gericht op kwaliteit. In 1962 werd de eerste grote stap gemaakt, het aanpassen van de wijnbereiding, vervolgens kwam de kwaliteitsslag in het zelf bottelen van de wijn. De Primitivo en Negroamaro zijn de belangrijkste druivenrassen die het uistekend doen in deze regio. Op dit moment is men bezig met het experimenteren met niet regionaal gebonden druivenrassen. Apulië is droog, dat komt niet alleen doordat er weinig regen valt, maar ook door de geografie. Het vrij vlakke terrein bestaat uit kalklagen waarin het water wegzakt. Diep in de aarde worden zodoende allerlei grotten gevormd. Men zegt dat de grotten van Castellana de langste van Italië zijn.

Thema: Wijn Frankrijk

Verpakkingsmateriaal: I-DID

Prijs: € 22,00  (Ex. BTW) / € 26,62  (Inc. 21% BTW)

 

Laatste nieuws

Zaanstad 50 jaar
Geef&Beleef t/m 29 juni vakantie
lees meer »


Pasen Smaaktuijn Crudo
Pasen Voorjaar !
lees meer »


Sint
SINT 25,- EURO
lees meer »Valid XHTML Valid CSS Valid RSS